reklama

Tradičné slovenské jedlo

Úvaha o exotickom a neexotickom jedle. O tom, čo je tradícia a čo nie je. O meniacom sa svete. Možno iba tom lokálnom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Včera sme boli pozrieť v salaši Krajinka, neďaleko Ružomberka. 

Reku, kúpiť nejaké tie domáce syry a pečivo, ktoré tam vlastnoručne vyrábajú. Bolo tam strašne veľa ľudí. V prvom rade množstvo Slovákov, Čechov, Nemcov... Možno došli aj iní. Keď som videl tie húfy, napadlo mi: 

To, čo bolo kedysi úplne bežné a samozrejmé skoro na každom drevenom stole typickej slovenskej rodiny, je dnes pre typickú slovenskú rodinu exotikou. 

Naše vlastné, tradičné jedlá sa pre nás stali špecialitou. Už to nie je Čína, najrôznejšie fast foody, medzinárodné kuchyne. Už sú to pravé syry a výrobky z nich. Domáca bryndza, maslo, oškvarkové pagáče, žinčica atď. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ale na druhej strane je to fajn. Vraciame sa ku koreňom. Opäť nás zaujíma to, čo nás po stáročia tvorí. 

Roman Kulich

Roman Kulich

Bloger 
  • Počet článkov:  7
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Dubový list unášaný vetrom. Kvapka rosy stekajúca dole priadzou. Biela stuha za chvostom lietadla. Úsmev na tvári bezbranného. Život je ukrytý v detailoch. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu